Curtain raisere til "Det vi ikke ser"

Under turneen har vi møtt flere dansegrupper som har laget såkalte “Curtain raisere” for oss: Elever fra Røros kulturskole viste to koreografier sammen med oss. I Molde hadde Molde Swing og rock i tillegg til Molde Argentina Tango Club samarbeidet om et nummer som de viste begge kveldene vi spilte i byen.

I Trondheim ble vi bedre kjent med gruppen Samtidsdans for voksne under ledelse av Anna Thu Schmidt. De startet “Det vi ikke ser” med en koreografi utendørs. Med-TILTer Heidi viste også sin solo og tok publikum med seg inn i varmen. Trondheimsgutten Alvin Nilsen Nygård, nå student ved en nysirkusutdanning i Sverige, viste imponerende akrobatikk i stua (!) og var nervepirrende nær lysekronen i taket til tider.

Det har vært fint å se at gruppene som var med oss fikk noe ut av å se forestillingen vår, flere av dem så forestillingen både en og to ganger!

I Oslo har jeg og Julie hatt ansvar for Curtain raisere, disse er straks klare til forestillingene våre 17.-20.november. Vi gleder oss!

Foto: Alvin Nilsen Nygård

 

Ingvild

Turné i Midt-Norge

Etter tolv gjennomførte forestillinger den siste uken er nå vår turné i Midt-Norge over. I høst har vi besøkt Orkanger, Røros, Kristiansund, Molde, Trondheim og Oppdal, og totalt har vi gjennomført seksten av tjueseks planlagte forestillinger av “Det vi ikke ser”. Det fineste med denne turnéen så langt er alle hjemmene vi har fått besøke. Jeg er helt satt ut av hvor gjestfrie, åpne og hyggelige menneskene som har åpnet sine hjem for oss har vært på denne turen. Det samme gjelder publikummet vi har møtt underveis. Som utøver i “Det vi ikke ser” kommer vi tett på publikum, og samtalene vi har fått dele med de etter hver forestilling har vært veldig fine. Publikummets tilstedeværelse har også bidratt under selve forestillingen, og jeg synes nettopp dette har vært det aller mest interessante i denne prosessen. Fordi publikum er så interaktivt er hver forestilling en helt ny opplevelse. Nå er det kun en liten uke til hele gjengen ses igjen i Oslo! Billetter kan bestilles på www.dansenshus.com

 

Marthe

Molde!

Vi er tilbake i Molde!

Teatret Vårt har skrevet en artikkel om forestillingen "Det vi ikke ser".

Link til deres nettside og artikkelen finner du her:

https://www.teatretvart.no/om-teatret/presse/nyhetsarkiv/hjemme-hos-det-vi-ikke-ser/?fbclid=IwAR0Tk2a5ENtvnDdTlkG156MSXZ6tN1jkYbnUmgcqY9xy5PiA0SrE5n5rsKU

Vi gleder oss til to dager her i rosenes by! Vi spiller kl 20.00 onsdag og kl 18.00 og 20.00 torsdag.

Billetter kjøpes på nettsiden til Teatret Vårt:

https://www.teatretvart.no/program/det-vi-ikke-ser/

 

Ingvild, Rebecka, Julie, Marthe og Thea

TILT inntar Røros

Da har jeg ankommet Røros, som er kommunen jeg har fått ansvaret for gjennom TILT-Grow. Her skal jeg og fotograf Neil bruke de neste tre dagene til å lage ”Hele Røros Danser”-filmen.

Vi skal møte mange ulike grupper; dansere, ikke dansere og alt i mellom. Målet er felles – å få hele Røros til å komme opp på bena og danse. Gradestokken viser minusgrader og man kan skimte snø i lufta. Jeg og Neil har tatt på oss vinterjakkene og vi er klare for å innta Røros sine mange fine gater.

Hele denne uken bugner det over av kultur på Røros. Kulturfestivalen ”Artut” foregår i alle kriker og kroker og det er ulike konserter, forestillinger og arrangementer hver dag. Forestillingen ”Det vi ikke ser” av Panta Rei er en del av Artut-programmet på søndagen 28. oktober. Forestillingen vil være inne i en gammel stue og elever fra Kulturskolen på Røros vil åpne forestillingen som Curtain Raisere og jeg skal også vise min solo i forkant. Dette blir veldig spennende og vi håper hele Røros tar turen for å se en annerledes danseforestilling i hjemmet.

Vi danses! :)

Heidi

Siste flashmob innspilling i Trondheim!

I går møtte vi (Marthe, Heidi og jeg) opp i Nordre gate, kalde og våte etter dagens fire årstider. Her skulle siste filming skje til Hele Trondheim Danser. Nordre gate er ei kjent gågate i byen og svirmler som regel av liv og mennesker. Så i går skapte vi litt liv med låta "Ka du tror" av Trond Wiger, og vår egenkoreograferte flashmob-dans.

Elever fra ulike danseskoler i byen var invitert og de oppmøtte var elever fra Musikalfabrikken, Trondheim Kommunale Kulturskole og Step by Step. Vi danset for å holde varmen og fikk noen flotte bilder av danseglade barn. Om det vises i mørket at filmingen tok plass i Nordre gate får vi bare vente å se. Ikke stort man kan gjøre med det.

Bilde er tatt av med-grower Marthe

Rebecka

For en helg!

For en stemning på Dansens hus denne helgen! Jeg er strålende fornøyd med visningen av curtain raiseren "Hands" med Schous ungdomskompani. De viste en fin trygghet sammen som gruppe og "åpnet opp" foajeen for Dansens hus sitt publikum. Vi viser nok denne koreografien igjen flere ganger, det ga mersmak! En fin avslutning på det hele var å se forestillingen "Make me dance" med de supre danserne Jens, Nora og Jon Filip. Irma, Elida, Friede, Mila, Amanda og Freya fra ungdomskompaniet koste seg masse.

Jentene skal selv ha forestilling på Riksscenen 17.og 18. november med Oslo kulturskole, så nå er det fullt fokus på dette fremover. Jeg ønsker de flotte danserne i Schous ungdomskompani "toi toi" (som dansere sier)!

 

Ingvild

 

It`s a wrap!

Da er flashmob-filmingen vår i Oslo over! I dag filmet vi noen av teaterstudentene mine fra Westerdals ved Høyskolen Kristiania. De kjørte på med stil til “Så hva skjer” og skapte god stemning for forbipasserende på Vulkan.

Vår eminente fotograf Neil skal nå legge siste hånd på verket og skape magi med sin redigering, deretter er alt klart til filmpremiere på Dansens hus lørdag 20.oktober kl. 14.00!

 

Kom og se da vel! Goo TILT!

 

Ingvild

TILT til Kristiansund!

Nå er det bare en liten uke igjen til det bærer avgårde på turné med “Det vi ikke ser”. Dette har vi ventet lenge på! Nå gjelder det å ta en liten mental oppfrisking av stykket, for de siste ukene har fokuset vært fullt og helt på TILTarbeid.

Denne uken skal jeg besøke Kristiansund for første gang på mange år. Jeg skal møte danseelever i alderen 13-18år, og sammen skal vi lage hele to curtain raisere til Make Me Dance kommer dit på turné 21. november. Jeg gleder meg veldig! Ikke bare til å se byen i seg selv, men til å møte et dansemiljø jeg ikke har kjennskap til fra før, knytte nye relasjoner, og ikke minst- jobbe kreativt med en gjeng som virker godt over snittet motivert! Jeg skal være der i kun to dager, så det blir en intensiv prosess. Jeg har stor tro på at dette blir veldig fint, og anbefaler alle som er i Kristiansund 21. november til å ta turen innom Festiviteten for å se! 

Marthe

1 2 3 4 5 >