Snart er det jul, men først: Showbox!

«Det vi ikke ser» har nå vært på turné i Midt-Norge og i Oslo. Neste uke skal vi tilbake til hovedstaden for å spille under Showbox, som en ´hurramegrundt´ avslutning på et innholdsrikt TILT-år. Det er ikke lenge siden vi sist viste forestillinga i Oslo, men jeg gleder meg til å komme tilbake. For to uker siden fikk vi danse i fire veldig ulike og flotte hjem. Dansens Hus tok vel imot oss danserne og de fleste forestillingene var allerede utsolgt før første forestilling. 

Jeg tar med meg gode erfaringer og minner fra turnéen i Oslo. Beboerne i hvert hus åpnet sine hjem for oss og kunne ikke vært bedre vertskap for forestillingen. Noe av det som sitter igjen er de gode tilbakemeldingene fra publikum og vertskapet. Noen sa til og med at vi bare kunne flytte inn da vi allerede gled så godt inn i omgivelsene. Forestillingen er dynamisk og vi danserne tar mye inspirasjon fra omgivelsene og publikum. Derfor blir forestillingen en unik opplevelse fra gang til gang. 

På onsdag og torsdag er det en ny mulighet for å se «Det vi ikke ser». Bli med oss og skap en litt annerledes hverdagskveld. 

Rebecka

TILT – En dansereise gjennom Midt-Norge

For en høst dette har vært! TILT har spredd seg utover hele Midt-Norge med forestillinger, workshops, flashmob-filming og masse annet gøy. Både Røros, Orkdal, Molde, Ålesund, Kristiansund og Trondheim har vært en del av TILT denne høsten. Nå nærmer det seg slutten for TILT for denne gang, men jeg har på følelsen av at prosjektet har satt spor i alle stedene vi har besøkt og at dansegleden spinner videre!

I Trondheim markerte vi avslutningen av TILT med en stor dansefest på Sirkus Shopping senter. Her startet vi med å overraske folk med flashmobdansen. Trond Wigers låt ”Ka du Tror” runget over høyttalerne og vi dukket opp på ulike steder med dansen. Takk til danserne som deltok! Disse elevene kom fra blant annet Musikalfabrikken, Kulturskolen i Trondheim og Hoeggen Skole.

Deretter viste vi dansefilmen ”Hele Trondheim Danser” som ble spilt inn i Trondheim. Til slutt viste to ulike grupper fram koreografier; Danselaboratoriet, et samtidsdansprosjekt for ulikkroppede dansere både profesjonelle og amatører og Golden Age, som er Trondheim´s eget Hip Hop Seniorcrew.

Dette ble en stor fest med masse publikum og applaus! Mangfoldet i danserne var helt unikt og dette minner oss på en ting; dans er for alle og alle kan danse!

 

Heidi

 

"Det vi ikke ser" i Oslo!

Turneen vår med Dansenett Norge hadde sin siste dag på tirsdag denne uken, i et kollektiv på Bislett i Oslo. Det har vært en stor opplevelse å spille for såpass mange kjente folk, både venner, kollegaer og elever! Leilighetene vi har spilt i har vært utrolig flotte og ikke minst veldig ulike. Det har bydd på noen utfordringer. Enkelte ganger finnes det så mange muligheter at det kan bli vanskelig å velge. Det er da fint å jobbe sammen som et team og finne løsninger sammen. Jeg føler meg veldig heldig som får jobbe med så flotte og inspirerende kollegaer!

I desember skal vi fortsette reisen vår med spilling på Showbox-festivalen. Da skal vi spille for yngre publikum, fra alder 10 år og oppover. Jeg gleder meg til en ny opplevelse og møtet med denne aldersgruppen!

 

Nå tar danserne og sanger Thea en velfortjent helg!

 

Ingvild

Curtain raisere til "Det vi ikke ser"

Under turneen har vi møtt flere dansegrupper som har laget såkalte “Curtain raisere” for oss: Elever fra Røros kulturskole viste to koreografier sammen med oss. I Molde hadde Molde Swing og rock i tillegg til Molde Argentina Tango Club samarbeidet om et nummer som de viste begge kveldene vi spilte i byen.

I Trondheim ble vi bedre kjent med gruppen Samtidsdans for voksne under ledelse av Anna Thu Schmidt. De startet “Det vi ikke ser” med en koreografi utendørs. Med-TILTer Heidi viste også sin solo og tok publikum med seg inn i varmen. Trondheimsgutten Alvin Nilsen Nygård, nå student ved en nysirkusutdanning i Sverige, viste imponerende akrobatikk i stua (!) og var nervepirrende nær lysekronen i taket til tider.

Det har vært fint å se at gruppene som var med oss fikk noe ut av å se forestillingen vår, flere av dem så forestillingen både en og to ganger!

I Oslo har jeg og Julie hatt ansvar for Curtain raisere, disse er straks klare til forestillingene våre 17.-20.november. Vi gleder oss!

Foto: Alvin Nilsen Nygård

 

Ingvild

Turné i Midt-Norge

Etter tolv gjennomførte forestillinger den siste uken er nå vår turné i Midt-Norge over. I høst har vi besøkt Orkanger, Røros, Kristiansund, Molde, Trondheim og Oppdal, og totalt har vi gjennomført seksten av tjueseks planlagte forestillinger av “Det vi ikke ser”. Det fineste med denne turnéen så langt er alle hjemmene vi har fått besøke. Jeg er helt satt ut av hvor gjestfrie, åpne og hyggelige menneskene som har åpnet sine hjem for oss har vært på denne turen. Det samme gjelder publikummet vi har møtt underveis. Som utøver i “Det vi ikke ser” kommer vi tett på publikum, og samtalene vi har fått dele med de etter hver forestilling har vært veldig fine. Publikummets tilstedeværelse har også bidratt under selve forestillingen, og jeg synes nettopp dette har vært det aller mest interessante i denne prosessen. Fordi publikum er så interaktivt er hver forestilling en helt ny opplevelse. Nå er det kun en liten uke til hele gjengen ses igjen i Oslo! Billetter kan bestilles på www.dansenshus.com

 

Marthe

Molde!

Vi er tilbake i Molde!

Teatret Vårt har skrevet en artikkel om forestillingen "Det vi ikke ser".

Link til deres nettside og artikkelen finner du her:

https://www.teatretvart.no/om-teatret/presse/nyhetsarkiv/hjemme-hos-det-vi-ikke-ser/?fbclid=IwAR0Tk2a5ENtvnDdTlkG156MSXZ6tN1jkYbnUmgcqY9xy5PiA0SrE5n5rsKU

Vi gleder oss til to dager her i rosenes by! Vi spiller kl 20.00 onsdag og kl 18.00 og 20.00 torsdag.

Billetter kjøpes på nettsiden til Teatret Vårt:

https://www.teatretvart.no/program/det-vi-ikke-ser/

 

Ingvild, Rebecka, Julie, Marthe og Thea

TILT inntar Røros

Da har jeg ankommet Røros, som er kommunen jeg har fått ansvaret for gjennom TILT-Grow. Her skal jeg og fotograf Neil bruke de neste tre dagene til å lage ”Hele Røros Danser”-filmen.

Vi skal møte mange ulike grupper; dansere, ikke dansere og alt i mellom. Målet er felles – å få hele Røros til å komme opp på bena og danse. Gradestokken viser minusgrader og man kan skimte snø i lufta. Jeg og Neil har tatt på oss vinterjakkene og vi er klare for å innta Røros sine mange fine gater.

Hele denne uken bugner det over av kultur på Røros. Kulturfestivalen ”Artut” foregår i alle kriker og kroker og det er ulike konserter, forestillinger og arrangementer hver dag. Forestillingen ”Det vi ikke ser” av Panta Rei er en del av Artut-programmet på søndagen 28. oktober. Forestillingen vil være inne i en gammel stue og elever fra Kulturskolen på Røros vil åpne forestillingen som Curtain Raisere og jeg skal også vise min solo i forkant. Dette blir veldig spennende og vi håper hele Røros tar turen for å se en annerledes danseforestilling i hjemmet.

Vi danses! :)

Heidi

Siste flashmob innspilling i Trondheim!

I går møtte vi (Marthe, Heidi og jeg) opp i Nordre gate, kalde og våte etter dagens fire årstider. Her skulle siste filming skje til Hele Trondheim Danser. Nordre gate er ei kjent gågate i byen og svirmler som regel av liv og mennesker. Så i går skapte vi litt liv med låta "Ka du tror" av Trond Wiger, og vår egenkoreograferte flashmob-dans.

Elever fra ulike danseskoler i byen var invitert og de oppmøtte var elever fra Musikalfabrikken, Trondheim Kommunale Kulturskole og Step by Step. Vi danset for å holde varmen og fikk noen flotte bilder av danseglade barn. Om det vises i mørket at filmingen tok plass i Nordre gate får vi bare vente å se. Ikke stort man kan gjøre med det.

Bilde er tatt av med-grower Marthe

Rebecka

1 2 3 4 5 >