Skole-verksteder i Trondheim

Kjør workshop!

Nå er vi i gang med de ulike verkstedene rundt om på skolene i Trondheim. Jeg har vært på Ranheim skole denne uken og danset med de flinke elevene der. Vi har sammen laget en koreografi som skal vises i forkant av forestillingen «Make me dance» i Verkstedhallen første uken i oktober. Elevene er kreative og engasjerte og man merker at de gleder seg til å opptre.

Se opp for morgendagens stjerner!

Heidi

Flere øyeblikk fra "Det vi ikke ser"

 

Fra venstre: Ingvild og Rebecka

 

Fra venstre: Marthe og Julie

Øyeblikk å se tilbake på!

 Foto: Arne Hauge

 Foto: Neil Nisbet

 Foto: Tale Hendnes

 

Vi har vært så heldige å ha 3 dyktige fotografer med oss på laget, Tale Hendnes, Neil Nisbet og Arne Hauge.

Her er noen øyeblikk fra "Det vi ikke ser" det er fint å se tilbake på! Flere bilder kommer.

 

Ingvild

Opplevelsen av å være med i TILT Grow så langt

TILT Grow har for min del vært mye mer omfattende enn jeg først trodde det ville bli. Med det mener jeg både når det kommer til lærdom, ansvar, oppgaver, kontakter, aha-opplevelser og egenutvikling. Som engasjert i dette programmet blir man kastet ut i ulike oppgaver. Vi har jobbet med koordinering, networking, publikumsutvikling, egenutvikling, utvikling av egen business, og ikke minst- vi har laget en helaftens forestilling. Og vi skal på turné. Jeg har fått veldig mange kontakter på kort tid, og oppdaget hvor stort dansemiljøet, spesielt i midt-norge, egentlig er. Og også- hvor stort det kan bli.

Så langt i denne prosessen sitter jeg igjen med mye kunnskap om hvordan jeg kan videreutvikle mitt eget kunstneriske virke. Panta Rei har delt søsterlig av sine kunnskaper og gjort det klart og tydelig for oss at de ønsker at vi skal praktisere det vi kan av den kunnskapen de har delt. Noe av det viktigste jeg sitter igjen med, er nok at vi i dansekunstmiljøet må bli flinkere til å dele kunnskap med hverandre og hjelpe hverandre opp og frem. Det er så mange muligheter for oss der ute, som vi kanskje ikke engang vet at eksisterer. Vi ønsker alle at vårt felt skal stå ordentlig sterkt både i kulturnorge og internasjonalt, og for å komme dit må vi jo faktisk jobbe litt på lag!

Marthe

TILT Grow og prosessen så langt

Nå har jeg jobbet med Panta Rei Danseteater og TILT prosjektet i ca 6 måneder allerede. Jeg har lært masse og fått innblikk i hvordan Panta Rei jobber. I løpet av denne tiden har jeg deltatt på seminarer, vært koordinator for Molde og Ålesund kommune, satt i gang TILT prosjektet i Trondheim og hatt prøveuker og premiere på «Det vi ikke ser». Variert kan man si! Før sommeren dro jeg til Molde og Ålesund som pedagog for å lære ut årets flashmob-dans til årets to første flashmob-filmer! Dette var spesielt gøy da jeg fikk bli kjent med så mange flotte mennesker. Disse filmene er snart klare for publisering, og jeg gleder meg til reaksjonen fra deltakerne. 

 

Nå neste uke setter vi i gang i Trondheim med verksteder for skolebarn i forbindelse med forestillingen «Make me dance». Her har jeg ansvaret for Spongdal skole hvor alle elever fra 3.-7. klasse er involvert. Verkstedene skal resultere i masse danseglede og en heldig gruppe skal få muligheten til å være Curtain Raiser for «Make me dance». I løpet av høsten skjer det mye gøy gjennom TILT så dette fungerer som en kick-off for TILT i Trondheim.

 

Følg med videre :)

 

Rebecka

Tilbake i Oslo

Så langt i prosessen med TILT Grow har jeg sett ulike strategier Panta Rei danseteater har for å jobbe med dansen. Det som er særlig nytt for meg er hvordan de aktivt jobber med å skape relasjoner mellom danseforestillingene sine og sitt publikum. Arbeidsoppgavene varierer mellom å koordinere prosjekter, danse, lage dans for andre og svare på e-poster. Men alle arbeidsoppgavene har til felles at de ønsker å tilrettelegge og skape møtepunkter for de som fasineres av dans og bevegelse. Til helga møtes 3 dansere fra Schous sitt ungdomskompani 3 profesjonelle dansere. Sammen skal vi lage duetter og grupperdanser som skal vises neste uke 20.september langs Akerselva under årets «Elvelangs». Dette er mitt første TILT-prosjekt denne høsten- jeg gleder meg veldig! Senere denne høsten kommer flere prosjekter som dette og synliggjør seg i uteområdene på Grünerløkka og Dansens Hus.

 

Julie

Heidi

TILT Grow er godt i gang i Trondheim både med forestillingen ”Det vi ikke ser” og arbeidet ut mot skolene i de forskjellige bydelene. Jeg, Heidi Grøtte, har fått ansvaret for å spre dansen til både Røros og Ranheim-bydel i Trondheim i løpet av høsten. Vi skal lage dansefilm, ha workshoper og skape ulike koreografier med elevene som skal sys sammen til en stor dansefest!

I tillegg til dette har jeg også jobbet med en solo som er tilknyttet forestillingen ”Det vi ikke ser” hvor Rebecka, Marthe, Ingvild og Julie er med. Soloen er utarbeidet i samarbeid med koreografene Erik Kaiel, Anne Holck Ekenes og Pia Holden og danses i forkant av forestillingen som en prolog. Soloen starter utenfor huset/spillestedet og fungerer som det første møtet med publikum. Videre tar jeg med publikum inn i huset der forestillingen utspiller seg. Soloen har vært en del av forestillingen i Trondheim og Orkdal og den skal også vises i Røros i oktober og i Trondheim i november.

Dette har vært spennende og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Forberedelse til de første forestillingene

Denne helgen hadde vi hele fire forestillinger. I forberedelsene til disse hadde vi fullt opp med gjennomkjøringer, sying av kostymer, notater og korreksjoner. Til tross for at settet for forestillingen har vært klart i god tid, har vi jobbet med ulike innganger til arbeidet. Vi har gjort materialet med små mentale endringer, endret avstand til hverandre, flyttet de ulike frasene til andre deler av salen ol. for å kjenne på materialet i andre settinger enn de vi har vendt oss til.

Vi fikk besøke premierestedet hele to dager før premieren, en luksus vi ikke vil ha under turné. Vi fikk gjøre oss godt kjent med huset og plassere de ulike delen rundt om i huset. Under turné vil vi stort sett ha mellom to og tre timer på spillestedet før forestilling. Derfor har vi den siste uken diskutert mye rundt hvordan vi på mest effektive måte kan orientere oss på hvert sted og nullstille oss før hver forestilling vi gjør. Alle forberedelser, inkludert oppvarming, skal gjøres på spillestedene. Å varme opp i stua til noen er nytt for oss alle, men det hjelper oss til å komme inn i arbeidet.

Det er en sliten gjeng som nå tar pause fra “Det vi ikke ser”, men vi gleder oss til å ses på DansiT i slutten av oktober for å forberede oss til turné!

Marthe

1 2 3 >