Marthe

Nå er vi godt over halvveis i prøveperioden til “Silence”, og det er kun en liten uke igjen til generalprøven. For å gi dere et innblikk i prosessen vi er i, prosjektene vi jobber med og hvem vi i TILT Grow 2018 er, vil vi de neste ukene poste noen innlegg her hver uke.

Mitt navn er Marthe Aleksandra J. Aagesen, og jeg er en av fire dansere i dette prosjektet. For to år siden ble jeg uteksaminert fra Balettakademien i Stockholm, og siden det har jeg jobbet for å få fotfeste i frilanstilværelsen. De siste årene har stort sett bestått av å småløpe fra det ene møtet til det andre, egne prosjekter i ulik skala, søknadsskriving og undervisning. Hverdagen som dansekunstner er hektisk og samboeren min vet aldri hvor jeg er. Men heldigvis trives jeg best på farten, og jobber best under press med minst fem baller i lufta. Jeg holder til i Trondheim, og synes det er veldig spennende å få være med på å bygge opp under dansen som kunstform i byen min. Jeg liker å jobbe medskapende eller med egne kreative prosjekter, og har alltid et eller annet på blokka.

I TILT Grow jobber jeg som utøvende og medskapende danser i forestillingen “Silence”. Jeg er generelt glad i å jobbe tett på publikum, og gleder meg derfor veldig til å gjøre dette stykket! I tillegg har jeg koordineringsansvar for TILTprosjektene som gjennomføres i Kristiansund, Orkdal og på Sverresborg i Trondheim.

Ellers er jeg over gjennomsnittet glad i smågodt og får mine aller beste idéer rundt midnatt. Og så drømmer jeg om å kjøpe meg en hund. En eller annen gang.

Marthe

<< Go back to the previous page