Les om TILT Grow

TILT Grow er et talentutviklingsprogram startet av Panta Rei Danseteater med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Programmet går over tre år og tilbyr hvert år fire til seks profesjonelle dansekunstnere å delta. I 2018 har programmet fokus på Trøndelag og Midt-Norge.

Dansekunstnerne får utdelt en mentor i TILT Grow-perioden. De skal også være del av forestillingen «Det vi ikke ser» med turné i Trøndelag og Midt- Norge, i tillegg til å delta på ulike TILT-arrangementer i flere kommuner.

I februar 2018 ble det holdt audition for TILT Grow 2018 i DansiTs lokaler i Trondheim. Her skulle det velges ut dansekunstnere til talentprogrammet. Ettersom TILT Grow har fokus på Midt Norge måtte deltakerne på audition ha en tilknytning til Trøndelag eller Møre og Romsdal. 

Når alt dette er nevnt; bli bedre kjent med våre TILT Growere!!

 

Ingvild Mæhle Skjøtskift

Ingvild kommer fra Oppdal. Hun har sin danseutdanning fra Trondheim Katedralskole og Universitetet i Stavanger. Siden 2010 har hun hatt sin base i Oslo og arbeider som freelance dansekunstner og dansepedagog. Ingvild har vært medskapende danser i flere produksjoner (bl.a Rom for dans «A4»), danser i turné i Den kulturelle skolesekken (Katma «Mørkemodig») og koreografert egne arbeider for visningsarenaer i både Norge og utlandet. I 2015 var Ingvild adept i mentorprogrammet til Skuespiller- og danseralliansen.

Ingvild gleder seg stort over å delta i TILT Grow og til å tilbringe mer tid i Trøndelag i årene framover!

 

Rebecka Lange

Rebecka kommer fra Trondheim. Hun har sin danseutdanning fra Universitetet i Stavanger og Fontys Hogeschool voor de kunsten i Tilburg, Nederland. Etter endt utdanning tok hun også sertifisering som yogainstruktør i India. Nå jobber hun freelance som dansekunstner, koreograf og pedagog i Trondheim. I tillegg til å jobbe med egne prosjekter har Rebecka blitt engasjert som danser under blant annet Korsvikaspillet, Multiplié Dansefestival, av Kunsthall Trondheim, DansiT og TSO. I høst ble hun engasjert som danser til forestillingen “You look like you” av Yaniv Cohen og jobbet som prosjektassistent under “A song to..” av Mia Habib, vist under Bastardfestivalen. Hun startet i november 2017 Montage Dansekompani i samarbeid med tre andre dansekunstnere.

Rebecka er opptatt av å gjøre dansekunsten i Trondheim mer tilgjengelig for et bredere publikum og gleder seg til å være en del av TILT Grow!

 

Marthe Aleksandra J. Aagesen

Marthe kommer fra Trondheim. Hun er utdannet ved Spin Off Forstudium i Oslo og Balettakademien i Stockholm. Under studiet utvekslet hun til Codarts i Rotterdam, hadde et praktikantopphold hos Norrdans og fungerte som medkoreograf i dansekolletivet “Erling Ero”. Hun har etter sin utdannelse arbeidet som freelance dansekunstner med base i Trondheim, og har hovedsakelig fokusert på egne prosjekter. Hun har blant annet jobbet med duetten “Albatross” vist i Oslo og Bollnäs og solostykket “Then” vist på Avant Garden i Trondheim. Hun har også vært med å bygge opp Montage dansekompani som hadde sin første forestilling januar 2018.

Marthe ser på TILT Grow som den perfekte utfordring og gleder seg over å få være en del av prosjektet!

 

Julie Steinjord Mjøen

Julie kommer fra Oppdal. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i klassisk ballet (2011-2014) og en mastergrad i dans (2015-2017).  Siden 2014 har hun medvirket i b.la «Peer Gynt» ved Den norske Opera og ballett, av Sigrid Strøm Reibo, AV HISTORISK GRUNN del 3 av koreografikollektivet Berstad/Helgebostad/Seljeseth. I 2017 har hun medvirket i produksjoner av Kristian Støvind, Lise Tiller, Petra Barghouthi, og Yaniv Cohen. Som en del av sitt masterprosjekt ved KHiO (2017) koreograferte og utøvde hun forestillingen «Reflexive memory». Våren 2018 jobber hun med Bente Alice Westgaard og Petra Barghouthi.

Julie er opptatt av å gjøre dansen tilgjengelig i distriktene og gleder seg til å se hva TILT Grow prosjektet kan bli!

 

Heidi Grøtte

Heidi Grøtte kommer fra Trondheim. Hun er utdannet ved Norges Dansehøyskole. Etter endt utdanning har Heidi jobbet med egne prosjekter og har blant annet produsert forestillingen ”Art” som har blitt vist ved flere scener i Norge. Hun har også jobbet med The Urban Playground Team, Kompani Trondheim og DansiT.

Heidi er også en del av Montage dansekompani.

 

Les mer om danserne og veien videre her på tildans.no!

<< Go back to the previous page