Om Tilt

Tilt Flashmob 2016 Fragernes

Julie Ekornes, danser i Panta Rei, underviser barn på Nord- Aurdal Barneskole i Fagernes . 5 September 2016 Foto: Article19

TILT er et danseprosjekt over tre år (2015-2017) støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Målet er å få store deler av Østlandet til å danse. Panta Rei Danseteater samarbeider med tre regionteatre og skaper en ny produksjon for turné hvert år. Turneene følges opp av skreddersydde danseprosjekter i hver kommune og hver by. TILT er et inkluderende prosjekt for både profesjonelle og amatører i Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo. TILT skal både engasjere, glede og virke publikumsbyggende for dansen generelt, og forestillingene på turné spesielt.

Dans er kunst, dans virker samlende og dans er noe som skaper glede. TILT skal både skape danseglede, gi gode kunstopplevelser og være utgangspunkt for diskusjoner og samtaler. TILT skal avmystifisere dansen og gi et eierforhold til en kunstform som for mange er ny. Vi ønsker å åpne for forståelse for hva dans er, og at dans er for alle! Ved å samle både barn og unge, eldre og den generelle befolkningen i regionene gjennom dansen ønsker vi å skape engasjement og nye arenaer å uttrykke seg på.

Så langt har TILT vært i Østfold (2015) og i Innlandet (2016). Danseprosjektene har vært mange og varierte. Flashmobs, film, danseverksteder, seminarer, koreografi og forestillingsprosjekter er noe av det de over 50 000 menneskene som har vært med i TILT så langt har kunnet oppleve. Nå i 2017 er TILT i Oslo og Buskerud.

PRD har fått støtte til tre nye år med TILT: Oslo og Midt Norge (2018), Innlandet (2019), Akershus (2020). I disse årene samarbeider kompaniet med Dansens Hus, DansiT og Teater Innlandet.

Published Tuesday, 20 September, 2016